105 РІЧНИЦЯ БОЮ ПІД КРУТАМИ: ПЕРЕОСМИСЛЕННЯ

105 РІЧНИЦЯ БОЮ ПІД КРУТАМИ: ПЕРЕОСМИСЛЕННЯ

Є дати і події, які завжди залишаються актуальними, щоразу немов з криниці, черпаєш звідти для себе нові пережиття, новий досвід, черпаєш силу. Саме таким є день згадки героїчного бою під Крутами.

Їхній дух живе донині в кожному з нас, в кожному, хто боронить нашу державу сьогодні, там на рубіконі, в окопах. Саме про 31 січня замислювались, застановлялись, перосмислювали в читальному залі Івано-Франківська МЦБС разом з учасниками заходу, присвяченого 105 річниці бою під Крутами.

А ними були: Вокальний гурт «ЯМаріуполь» (художній керівник Любов Терлецька), вокальний гурт «Станіславська барви» НД «Княгинин» (керівник - Оксана Яковина), тріо бандуристок «Намисто» ЦКМ у складі Надії Нестерук, Красій Руслани та Оксани Павлів.

Поезію читали: Ліліана Лавренюк, вчителька української мови і літератури Ліцею №23 ім. Р. Гурика та бібліотекарі, зокрема Марія Зіняк.

Слово про події і переосмислення бою під Крутами мала заступниця директора Івано-Франківський обласний музей визвольної боротьби ім. С. Бандери Оксана Романів.

На очах у виконавців та слухачів були сльози від прочитаного, прожитого, проспіваного, але це не просто сльози жалю чи болю, а це - наше духовне очищення. Це сльози вдячності за те, що змогли, вистояли, віддали найдорожче, а тому вистоїмо і ми!

На завершення всі учасники потужними голосами об'єднались у виконанні "Ой у лузі червона калина". Віримо і знаємо, що "ми нашу славну Україну розвеселимо!".

 

Поділіться цим дописом на: