140 РОКІВ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ МАРІЙКИ ПІДГІРЯНКИ

140 РОКІВ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ МАРІЙКИ ПІДГІРЯНКИ

29 березня виповнюється 140 років від дня народження української поетеси, педагогині, громадської та культурної діячки Марійки Підгірянки. Народним Домом "Княгинин" змонтовано відео до цього ювілею.

В нашому місті є небагато місць, які пов’язані з іменем Марійки Підгірянки: вулиця, названа на її честь, обласний театр ляльок, який носить її ім'я, а також курінь число 22, заснований ще на зорі незалежності, на початку 90-х, при Івано-Франківській станиці НСОУ "Пласт", патронкою якого пластунки обрали саме Марійку Підгірянку. Художня керівниця НД "Княгинин" Любов Терлецька, яка працювала над відеозйомкою та монтажем відеоролика, теж мала честь бути його курінною з 1996 по 1999 роки.

До відеозйомок долучилась старшопластунка, в минулому учасниця куреня, а сьогодні відома українська композиторка, піаністка, солістка гуртів "DagaDana", "Shockolad", "Babooshki" Богдана Винницька. А також її брат, пластун-сеньор, Андрій Винницький, який надав відео зі свого концерту-презентації альбому "Давня ватага", та пластунки-учасниці куреня ч. 22 ім. Марійки Підгірянки Яна Романів, Юля Терлецька, Катя Дорош, Софія Попадинець, Соломія Горічок та Софія Гладка.

У відеоконцерті звучать пісні на слова Марійки Підгірянки, яку поклали на музику Роман Купчинський, Андрій Винницький та Галина Терлецька "Пусти ж мене мамо до табору", "Пластова дружина", "Упала крапля", "Заклик" та "Де є наше право".

Відповідальна за відеозахід – художня керівниця Народного дому "Княгинин" Любов Терлецька.

 

 

Поділіться цим дописом на: