23 БЕРЕЗНЯ РОЗПОЧАВСЯ ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ ДИТЯЧОГО ЧИТАННЯ

23 БЕРЕЗНЯ РОЗПОЧАВСЯ ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ ДИТЯЧОГО ЧИТАННЯ

23.03.2021 року завідувачка бібліотеки-філії №10 (с. Вовчинець, вул. Вовчинецька 35) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради представила відеопрезентацію “Хай Україна вся читає, бо книга нас усіх єднає”. З огляду на карантинні обмеження відеопрезентацію було представлено у соцмережі Фейсбук та на сайті міської бібліотеки.

Книга - це велике диво, створене людиною.  Ще не вміючи читати, ми розглядали малюнки до казок, слухали цікаві історії,  які читали нам мами чи бабусі. Щодня ми маємо справу з книгою в школі та вдома.        

Кожного року, коли навесні пробуджується природа, коли все живе тягнеться до сонечка,  в Україні проходить Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги, який цьогоріч розпочався 23 березня. Читачі його люблять і чекають з нетерпінням. Це час, сповнений дивовижного книжкового розмаїття. Зустрічі з найулюбленішими творами, літературні подорожі, вікторини, конкурси, акції, книжкові виставки. Свято книги – це відкриття нових імен в літературі, участь у різноманітних заходах, які сприяють творчому відпочинку та змістовному дозвіллю.

За гроші можна купити все, але не можна купити здоров’я і розум. Про здоров’я потрібно дбати змалку, а от розум може подарувати тільки книга. Книга – найцінніший скарб, одне з найкращих надбань людства.

Любіть книгу, вона полегшить вам життя, по-дружньому допоможе розібратися у строкатій і бурхливій плутанині думок, почуттів, подій, вона навчить вас поважати людину і самих себе, вона надихає розум і серце почуттям любові до світу, до людини. 

 

Поділіться цим дописом на: