25 РОКІВ "ЛІЛЕЇ-НВ": ЗУСТРІЧ З ВАСИЛЕМ ІВАНОЧКОМ

25 РОКІВ "ЛІЛЕЇ-НВ": ЗУСТРІЧ З ВАСИЛЕМ ІВАНОЧКОМ

Минулого року знане франківське видавництво «Лілея-НВ» відсвяткувало свій 25-літній ювілей. Поговорити про 25-літню діяльність видавництва з її засновником і директором Василем Іваночком зібрались у краєзнавчому відділі Івано-Франківської міської центральної бібліотеки.

Видавнича діяльність «Лілеї-НВ» дуже тісно пов’язана з нашим містом, адже саме тут вийшов цілий ряд книг історичного та краєзнавчого характеру, які розповідають про історію, культуру та побут станіславівців, які мешкали у нашому місті у минулих століттях. Опріч того, нещодавно ми святкували День міста, тож зустріч з паном Василем, яка відбулася 13 травня у краєзнавчому відділенні міської бібліотеки, була надзвичайно цікавою і насиченою.

Василь Іваночко, крім видавництва книг з історії міста, є членом історико-краєзнавчого об’єднання “Моє місто”, тож минувшина міста посідає чільне місце серед його зацікавлень. Наслідком співпраці видавництва та об'єднання став видрук цілого ряду книг про Івано-Франківськ, які є на поличках всіх наших бібліотек та у домашніх бібліотеках багатьох франківців.

А до 25-літнього ювілею у видавництві вийшло окреме видання "25 ессе про головне", під палітуркою якого зібралося чудове товариство кращих українських письменників.

Василь Іваночко особливо трепетно розповів про те, з чого все починалось, і, звичайно поділився планами видавництва на майбутнє, серед яких і робота над альбомом зі спадщини художника-дисидента Опанаса Заливахи.

Зустріч відбулася в рамках засідання клубу краєзнавців ім. І. Франка, який вже третій рік діє при Кімнаті-Музеї ім. І. Франка.

 

Поділіться цим дописом на: