8 СІЧНЯ СТАРТУЄ XIV МІЖНАРОДНИЙ РІЗДВЯНИЙ ФЕСТИВАЛЬ "КОЛЯДА НА МАЙЗЛЯХ"

8 СІЧНЯ СТАРТУЄ XIV МІЖНАРОДНИЙ РІЗДВЯНИЙ ФЕСТИВАЛЬ "КОЛЯДА НА МАЙЗЛЯХ"

3 січня у конференц-залі Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ відбулася прес-конференція щодо проведення XIV Міжнародного Різдвяного фестивалю "Коляда на Майзлях". Учасники прес-конференції розповіли чого чекати від цьогорічного фестивалю, а також про його особливості та хто візьме у ньому участь.

Прес-конференція відбулася за участю Митрополита та Архієпископа Івано-Франківського Володимира Війтишина, міського голови Руслана Марцінківа, начальника управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської обласної державної адміністрації Вололимира Федорака, директорки Департаменту культури Івано-Франківської міської ради Надії Загурської, голови оргкомітету фестиалю о. Артемія Новіцького, а також членів оргкомітету Любові Терлецької та Наталії Шотурми.

Учасники прес-конференції зазначили наскільки важливо, щоб Міжнародний Різдвяний фестиваль "Коляда на Майзлях" відбувався щороку, особливо цьогоріч, в часі повномасштабної війни.

XIV Міжнародний Різдвяний фестиваль "Коляда на Майзлях" розпочинається 8 січня 2023 року, в онлайн та офлайн форматах і триватиме до 14 січня. Цьогоріч у фестивалі візьмуть участь близько 50 колективів як з України  (Львів, Одеса, Житомир, Луцьк, Червоноград, колектив внутрішньо переміщених осіб "ЯМаріуполь", колективи з Івано-Франківської області та Івано-Франківської МТГ), так і з різних країн світу, зокрема, Польщі, Канади, Австрії, Італії.

Відкриття та гала-концерт фестивалю пройде в режимі онлайн на Івано-Франківському телебаченні "Галичина", а з 9 до 12 січня о 19.00 год відбуватиметься телевізійна трансляція фестивальних виступів. 13 січня відбудеться концерт для військових та їхніх сімей. Також в рамках фестивалю відбуватимуться різдвяно-патріотичні перформанси на підтримку Збройних Сил України за участю колективів-учасників фестивалю та колективів закладів культури Івано-Франківської міської територіальної громади.

Поділіться цим дописом на: