БЕСІДА "УКРАЇНСЬКА ПІСНЯ МОВОЮ СУЧАСНОСТІ"

БЕСІДА "УКРАЇНСЬКА ПІСНЯ МОВОЮ СУЧАСНОСТІ"

4 серпні 2021року о 18.00 год в Будинку культури села Вовчинець, що знаходиться за адресою вул. Вовчинецька, 35, відбулося засідання  любительського клубу музики «Ліра». Бесіда на тему «Українська народна пісня мовою сучасності» зібрала поціновувачів народної сучасної пісні.         

Українська народна пісня зародилася з тихого дзюрчання весняного струмочка, сліз коханої, буревію битви, веселого українського жарту, із мудрих співучих сердець українського народу. З плином часу музика почала бурхливо розвиватися. Світ музики, він такий чарівний та дивовижний, він наповнює життя людини новими, яскравими барвами. Світ пісні… А яким його бачить сучасне молоде покоління? Щоб йому, можливо, хотілося додати або змінити?

Молоде  покоління певною мірою є творцем нової музики в цілому. І саме від нього залежить  якою музика буде завтра, що залишиться, а що назавжди відійде в історію. Слід зазначити, що в нас час є багато талановитої, обдарованої молоді. Варто лише озирнутися довкола. Це яскраві і цікаві особистості, вони не бояться бути несхожими на інших, вони не бояться нового. Завдяки їм світ змінюється на краще.

На заході ми практично продемонстрували еволюцію української народної пісні в сучасному сприйнятті молодого покоління . Прозвучали цікаві поєднання автентичного виконання української народної пісні  та виконання цієї ж пісні сучасними виконавцями.  Учасники зустрічі, запропонували свої улюблені пісні в сучасній обробці. А Надія Данишенко і Наталія Шевчук виконували пісню в оригіналі. Такий цікавий музичний діалог допоміг молоді ще більше зрозуміти та полюбити українську пісню, дізнатися багато цікавого про її історію. Бесіда перетворилася у мініпрограму «Фолькмюзік».

Поділіться цим дописом на: