БІБЛІОПІКНІК В РАМКАХ ПРОЄКТУ "БІБЛІОТЕКА В ДВОРАХ"

БІБЛІОПІКНІК В РАМКАХ ПРОЄКТУ "БІБЛІОТЕКА В ДВОРАХ"

Все навколо зеленіє,

Річка ллється і шумить.

Тихо, тихо вітер віє

І з травою гомонить.

Як тут всидіти у хаті,

Коли все живе, цвіте,

Скрізь дзвенять пташки крилаті,

Сяє сонце золоте!

Від травня бібліотеки Івано-Франківської міської централізованої бібліотечної системи активно проводять заходи в рамках проєкту "Бібліотека у дворах". Один із таких заходів днями був організований стараннями працівників бібліотеки-філії №17 с. Бенрезівка.  Бібліопікнік “А ми послухаєм зозульку» у цей непростий час для дітей – це, звісно, позитив + енергетичний заряд.

Що може бути краще, коли погожого літнього дня тобі наспівує мелодії пташиний хор, а шепіт річки додає спокою? Метою заходу було залишити у серці дітей приємну згадку про відпочинок з книгою, про дружбу з бібліотекою.

Оскільки читачами були діти 1-6 класів Березівської гімназії, то, звісно ж, пікнікували і з казкою. На заході присутні дізналися якою вередливою та ніжною була принцеса з казки Андерсена «Принцеса на горошині». Книжка «Таємниця твоєї душі» повідала чому Бог створив, щоб яблука росли на деревах, а гарбузи під ногами.

«Якось один мудрець відпочивав під яблунею. Лежить він, слухає, як пташки співають, розмірковує:

Скільки в природі незрозумілого! Як це так виходить, що яблука, сливи й вишні ростуть на великих й високих деревах, а гарбузи – на землі. Чи не краще було б навпаки?

Тієї ж миті з високої гілки зірвалося яблуко і стукнуло мудреця по носі.

Я зрозумів! – зрадів мудрець. – Бог влаштував все мудро. Якби гарбузи росли на деревах і на мене зараз упав гарбуз, то вже ніколи не довелося б мені їсти яблук…».

Юні читачі отримали величезний захват від такої форми заходу. І навчилися багато-чому новому. І найперші, що все у світі влаштовано дуже мудро і гармонійно.

А попереду, звісно, чекає ще не один бібілопікнік на природі, адже літо продовжується.

Зауважимо, всі бібліотеки нашої громади проводять подібні заходи просто неба в рамках проєкту «Бібліотека у дворах». Тож приходьте до читалень і долучайтесь до незабутніх, цікавих імпрез!

Поділіться цим дописом на: