БІБЛІОТЕКАРІ РАДЯТЬ: ЩО ЧИТАТИ У ТРАВНІ?

БІБЛІОТЕКАРІ РАДЯТЬ: ЩО ЧИТАТИ У ТРАВНІ?

11 травня 2022 року бібліотекарі бібліотекиі-філії № 3 МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради підготували літературні поради “Що читати у травні”. В Україні - війна. Гинуть наші воїни, українці, діти - цвіт нації, а частина міст - зруйнована. Багато людей змушені були покинути свої домівки. Та попри це, Україна не здається і ніколи не здасться. Український народ вірить у перемогу та все робить для перемоги.

Весна - пора сонця і тепла, зелені і квітів, щирих посмішок і світлих надій. Відчуваємо всім серцем, як оживає природа, радіймо весняним квітам, зеленій травичці та насолоджуємося, навіть, весняним дощем. Починаємо день з посмішки, добрих думок і добрих справ.

Бібліотекарі підготували для читачів книги з весняним настроєм, щоб вони, попри всі негаразди, відчули теплу, чарівну атмосферу. Вони вийшли на вулицю та пропонували мешканцям, вимушеним  переселенцям добірку ду-у-уже весняних книг, легких, ніжних, наповнених любов’ю і вірою в краще: Туве Янсон “Країна Мумі-тролів”, Бруно Ферреро “Квіти просто квітнуть”, “Завжди буде новий день”, Йоганна Яґелло. “Тирамісу з полуницями”, книги із серії “Теплі історії”, Е. Хемінгуей “Свято, яке завжди з тобою”.

Ще радимо прочитати:

Александр Дюма "Граф Монте-Крісто". Улюбленець багатьох поколінь. Справді яскрава особистість - Дюма подарував нам не одного героя дитинства. Однак "Граф Монте-Крісто" стоїть окремим пунктом у надзвичайно великому літературному доробку Дюми. Коли все складається не так, коли тануть надії на справедливість "Граф Монте-Крісто" з'являється як рятівне коло. Неймовірна історія, неймовірний сюжет, для неймовірних людей.

Елізабет Ґілберт “Природа всіх речей”.

Алмі Віттекер, неймовірній жінці з гострим допитливим розумом та невгасимою цікавістю до навколишнього світу, випала доля жити в епоху наукових експедицій і революційних просвітницьких ідей. Суспільні приписи і обов’язок тримають її у суворих рамках раціонального, а кохання і жага до знань спонукають до пошуків за межею осяжного.

Луїза Мей Олкот “Маленькі жінки”. Четверо сестер Мег, Джо, Бет та Емі — справжні маленькі жінки. Дівчата народилися у небагатій, але дуже дружній сім’ї. Вони готують їжу, працюють, допомагають в домашніх справах, очікуючи на батькове повернення з війни. “Маленькі жінки” – зворушлива, місцями сумна, а іноді з гумором історія про те, до чого потрібно прагнути і у що вірити. Це розповідь про благородство, відданість і справжню любов.

Тетяна Белімова “Трояндовий джем.”У збірці зібрані дуже різні твори. Є тут і ранні оповідання, і новели, написані нещодавно. Проте об’єднують їх, звісно ж, теплота, що стала візитівкою «Теплих історій», доброта й бажання трішки розрадити читача в нашому непростому сьогоденні.

Ельчин Сафарлі. “Дім, де жевріє світло”. Книга складається з коротеньких листів люблячої бабусі до своєї онуки. Кожен лист - це маленька історія, сповнена щирістю та бажанням поділитись частинкою добра. Книга наповнена духом моря та ароматами джемів. Хтозна, може, після такої книжки, ви станете неперевершеним майстром з варіння найсмачніших джемів в світі :)

Ці книги можна буде читати вдень на весняному сонечку під квітучою вишнею чи у бібліотеці, або вдома. Віримо у перемогу і переможемо!

Відповідальна за проведення  Озарко М. М.

Поділіться цим дописом на: