БІБЛІОТЕКАРІ ВШОСТЕ ВИЙШЛИ ДО ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ З НОВИМИ КНИГАМИ

БІБЛІОТЕКАРІ ВШОСТЕ ВИЙШЛИ ДО ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ З НОВИМИ КНИГАМИ

У березні Івано-Франківська міська бібліотечна система Департаменту культури міської ради започаткувала акцію для внутрішньо переміщених осіб «Нація, яка читає – непереможна!». 28 квітня бібліотекарі вже вшосте вийшли з акцією, а загалом роздали вже понад 1000 книг.

Для переселенців було знову відібрано понад сотню україномовних книг найрізноманітнішої тематики. Було також роздано чимало дитячої літератури, яка користується особливим попитом. Адже серед читачів-переселенців, які щотижня чекають на нові книги, є чимало дітей.

Відрадно,  що багато-хто з тих людей, які вже не вперше приходять на акцію, прочитавши отримані книги, приходять обмінювати їх на нові. Це створює особливу комунікацію між бібліотекарями і читачами та допомагає ще якісніше налагодити книжкові взаємини.

До акції вже долучилось чимало наших краян, які щотижня приносять літературу у читальний зал центральної бібліотеки, що знаходиться по вулиці П. Орлика, 5. Саме тут відбувається збір літератури.

28 квітня до акції долучився й івано-франківський міський голова Руслан Марцінків, принісши до загального збору книги з особистої бібліотеки: дитячу літературу, книги про національно-визвольну боротьбу та Степана Бандеру.

Запрошуємо небайдужих франківців долучатись до акції. Особливо потребуємо дитячої літератури. Заздалегідь будемо вдячні.

Поділіться цим дописом на: