БІЛЬ І ТРИВОГИ ЧОРНОБИЛЯ

БІЛЬ І ТРИВОГИ ЧОРНОБИЛЯ

26 квітня 2021 р. виповнилось 35 років з моменту аварії на Чорнобильській АЕС. Це одна з найбільших та найтрагічніших сторінок нашої історії, яка торкнулась наступних поколінь. Згадуючи цю сумну дату, у бібліотеці-філії № 9 (с. Крихівці, площа Двір, 1)  Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради було організувано відеогодину-реквієм “Біль і тривоги Чорнобиля”.

Чорнобильська катастрофа – чи не найболючіша рана на тілі нашої країни. Рана, яка ще й досі болить і кровоточить, адже тоді, у 1986 році, у повітря було викинено у рази бульшу кількість радіації, ніж на сумнозвісних Хіросімі і Нагасакі.

Сьогодні важливе завдання, яке стоїть перед кожним із нас – не забути цю трагедію і добре вивчити урок, продиктований нею. А ще – обов’язково звертати увагу на цю сумну подію молодого покоління.

Саме тому звідувачка бібліотеки вирішила залучити до відеогодини учня 7 класу Крихівецького ліцею Петра Малика, який детально розповів про трагедію та ті руйнівні наслідки, які залишилися після неї. А також про цинізм тодішньої влади, яка приховала небезпеку від місцевих жителів, що вилилося згодом у жахливі людські втрати.

Сподіваємося, у майбутньому вже ніколи не буде місця подібними трагедіям. Світла пам’ять тим, хто загинув, ліквідовуючи наслідки катастрофи, та низький уклін очевидцям, які сьогодні відкривають нам страшну правду про Чорнобиль.

 

Поділіться цим дописом на: