БЛАГОДІЙНИЙ АУКЦІОН НА ПІДТРИМКУ ЗСУ

БЛАГОДІЙНИЙ АУКЦІОН НА ПІДТРИМКУ ЗСУ

Летить смерть… Вбиває, калічить, руйнує… А потім людина бере і перетворює смерть на витвір мистецтва. Через біль, сльози і відчай, перепускаючи їх через серце, вимальовує душею відродження. Так з попелу постає фенікс. Так з вбивчих ракет, снарядів, куль, патронів народжується надія на життя і Перемогу.

З 18-го по 25-те серпня в Палаці Потоцьких за сприяння Департаменту культури Івано-Франківської міської ради діє виставка розмальованих військових трофеїв “Наш дім – Україна”.

На виставці були представлені відпрацьовані боєприпаси та військова амуніція, які за допомогою умілих рук художників перетворені на мистецькі об’єкти.

Авторами розписів стали криворізька художниця Ірина Липень, викладачі факультету мистецтв Криворізького державного педагогічного університету та художники Кривого Рогу.

А 23 серпня Директор Департаменту культури Надія Загурська спільно з працівниками Палац Потоцьких «Простір Інноваційних Креацій «Палац» провели аукціон, кошти з якого будуть передані для потреб військових з бахмутського напрямку, серед яких є і франківці.

На аукціоні зібрано 88 500грн.

На заході були присутні та брали активну участь:

- міський голова Руслан Марцінків;

- представники першої заступниці міського голови Вікторії Сусаніної;

-представник голови ОВА Світлани Онищук;

- директор АТ "Івано-Франківський локомотиворемонтний завод" Руслан Терешко; - представник народної депутатки Оксани Савчук,

- директор Палацу Потоцьких Володимир Гайдар;

- працівники Департаменту культури та Палац Потоцьких «Простір Інноваційних Креацій «Палац»;

- гості нашого міста з Києва, які випадково опинилися поруч та придбали один з лотів.

Присутніх розчулив момент, коли один з лотів купив поранений військовий, що проходить реабілітацію в Івано-Франківську.

Виставка буде діяти до 25 серпня, хто бажає долучитися до святої справи - наближення нашої Перемоги, зможе долучитися до збору коштів.

Поділіться цим дописом на: