ДЕНЬ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ У МУЗЕЇ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

ДЕНЬ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ У МУЗЕЇ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

22 листопада в Музеї Небесної Сотні відбувся захід, присвячений 9 річниці Революції Гідності і Дню Гідності та Свободи «Борітеся - поборете!». Співорганізатором заходу виступив Народний дім «Княгинин».

Розпочався він літературно-музичною композицією, яку підготували студенти Фахового коледжу Університету Короля Данила (викладач Лілія Куцик). Також, своїми спогадами поділилась учасниця тих подій - волонтерка Мальтійської Служби Допомоги Вікторія Шульга.

Захопливу екскурсію провела екскурсовод-адміністратор музею п. Світлана Картуш. Завдяки її розповіді ми немов би знову поринули в ті славні і, водночас, трагічні сторінки нашої історії, які були написані на Майдані в Києві.

Опісля, команда студентів коледжу та команда членів ГО «ЯМаріуполь», вимушено переселені до нашого міста, отримали завдання квесту і шукали відповіді на поставлені завдання серед експонатів музею. Обидві команди учасників квесту були винагороджені канапками та гарячим чаєм, які нагадали ту неповторну атмосферу єдності і взаємодопомоги на Майдані в холодну зиму 2013-2014 рр. А ще під супровід художнього керівника НД «Княгинин» Любові Терлецької співали революційних пісень. І хоч рояль у музеї не був безпосереднім учасником тих подій, але дуже нагадував ті творчі миті, коли музика і гра музикантів на вуличних піаніно роззброювала «до зубів» озброєних омонівців, топила лід в серцях байдужих і вороже наставлених.

Слова пісні «і борітеся - поборете будь які змови, і борітеся - поборете те, що у злі» лунали завершальним підсумовуючим акордом нашого заходу. А ініційований та проведений він був спільно з Музеєм Небесної Сотні, Фаховим коледжем Університету Короля Данила, Мальтійською Службою Допомоги та Народним домом «Княгинин».

Поділіться цим дописом на: