ДИВІЗІЇ "ГАЛИЧИНА" - 80!

ДИВІЗІЇ "ГАЛИЧИНА" - 80!

29 квітня у кімнаті-музеї Івана Франка, що діє при краєзнавчому відділі Центральної міської бібліотеки, в рамках засідання клубу краєзнавців ім. І. Франка було проведено історичний екскурс "І про них ми не смієм забути". Захід приурочили 80-річчю початку формування дивізії "Галичина".

Говорили про передумови створення дивізії, про те, хто міг стати дивізійником, яким чином проводився військовий вишкіл новобранців та бойові звитяги. Зокрема, не оминули й питання важливості дивізії "Галичина" у майбутньому створенні Української Повстанської Армії.

Тонкощі історичних нюансів по темі означив знаний франківський історик, дослідник українських збройних формувань, старший науковий співробітник Івано-Франківського обласного музею визвольної боротьби ім. С. Бандери Петро Ганцюк.

Аудіоматеріалами свого інтерв'ю з дивізійником, учасником боїв під Бродами Павлом Лавруком поділилася журналістка, чільниця театру-студії "Жива Історія" Тетяна Зарецька. Також власними спогадами про пана Лаврука поділилась журналістка, дослідниця визвольного руху, заслужена журналістка України, поетеса, очільниця Івано-Франківського обласного відділу пошуково-видавничого агенства "Книга пам'яті України" Ганна Данилюк.

Присутні жваво долучались до обговорення, задавали питання та висловлювали свої думки з приводу діяльності дивізійників.

На завершення заходу унікальний збірник пісень "Пісні, що дивізія співала" подарувала бібліотеці Ганна Данилюк.

Тож запрошуємо читачів завітати до книгозбірні і ознайомитись з новим цікавим виданням, а ще - не забувати про важливі історичні ювілеї та події, що відіграли і відіграють вагому роль у становленні і збереженні нашої державності.

Поділіться цим дописом на: