ДО ДНЯ МАТЕРІ ВІДЗНАЧИЛИ ТВОРЧИХ МАТЕРІВ

ДО ДНЯ МАТЕРІ ВІДЗНАЧИЛИ ТВОРЧИХ МАТЕРІВ

9 травня 2021 року о 17.00 год в міському парку культури і відпочинку ім. Т. Шевченка відбулося свято вшанування творчих матерів м. Івано-Франківська «Серце мами завжди з нами». 

Свято  матері – це свято Божої Матері, матері-України і рідної матері, яка дала нам життя. Цьому святковому дню, присвячений найкращий місяць весни - травень, місяць, який в християнському світі називають місяцем Пречистої Діви Марії, яка благословила у хресну путь свого єдиного Сина - Спасителя людства.

Розпочалося свято вшанування творчих матерів благословенням отця УГКЦ Різдва Христового Романа Терлецького та привітальною піснею «Подяка мамі»  на муз. І. Юзюка у виконанні  солістки муніципального оркестру народної музики «Рапсодія» Ірини Борух.

Сьогодні в День свята матері таку честь і похвалу ми віддали творчим   матерям, які закохані в народне мистецтво: українську народну пісню, українське слово, поезію, вишивку, художнє мистецтво. А саме: М. Шевченко, Ж. Зваричук, М. Юрчишин, О.Тимишак, Г. Шрейдер, М. Боднар, Л.Терлецькій, А. Шиманській, В. Бойчук та О. Кирсті.

Усіх творчих матерів привітав міський голова Руслан Марцінків, а творчих матерів: Марію Юрчишин та Оксану Тимишак, сини, які загинули в зоні АТО,  привітали представники Спілки «Вільному воля»  Андрій Фармуга та Володимир Черній. Усім творчим матерям були вручені подарунки та квіти  від міського голови Р. Марцінківа та директорки Департаменту культури Івано-Франківської міської ради Н. Загурської.

У святі взяли участь творчі матері різні за професією і однаково обдаровані Богом творчими талантами.

Ведуча розповіла про кожну творчу матір та про їхні творчі здобутки. Також було представлено фото та відеоматеріали, де творчі матері презентували свої авторські вірші, пісні, вишивані образи та картини, а також художні картини з мальовничими краєвидами тощо. Все це гармонійно перепліталося з текстами ведучої та музичними вітаннями за участю творчих колективів та окремих виконавців закладів культури клубного типу Івано-Франківської територіальної громади, Івано-Франківської  дитячої хореографічної школи та міського Будинку вчителя м. Івано-Франківська. Свої привітання матерям подарували: учасники Архієрейського камерного хору «Кредо» Архікатедрального і Митрополичого Собору Воскресіння Христового,  вокальний квінтет «АДОРО», народний аматорський вокальнийжіночий ансамбль «Едельвейс»,  вокальні дуети  та солісти.

Впродовж свята вшанування творчих матерів приємними і зворушливими несподіванками були вітання від  їхніх чоловіків, дітей, онуків, племінників, братів та колег по роботі.  І, звичайно, такими  духовно-творчими  були привітання отця Романа Терлецького УГКЦ Різдва Христового та професора Прикарпатського національного університету ім.В.Стефаника Ганни Карась.

Музичними вітаннями упродовж свята для кожної творчої матері на високому піднесенні звучали пісні про Божу Матір - «Мамина хатина», «Чарівна скрипка», «Сини», «Дякую, рідна, за все», «Мати - Ангел на землі», «Мамо, вечір, догора», «Чуєш, мамо!», «Землі ніхто не вибирає» та інші.

На святковому заході звучали слова щирої вдячності та побажань міського голови Руслана Марцінківа та заступника міського комісара Івано-Франківського міського територіального Центру комплектування та соціальної підтримки Дмитра Панібройцала всім матерям воїнів АТО, яких чоловіки та сини загинули у війні на Східній Україні: матерям Івано-Франківської міської спілки «Дружин і дітей воїнів загиблих в АТО та матерям ГО  м.Івано-Франківська «Спілка членів сімей і родин загиблих, померлих в зоні АТО/ООС». 

 Свято підготували творчі працівники методичного кабінету Центру культури і мистецтв.

Поділіться цим дописом на: