ДОДАЙ ЧИТАННЯ У СВОЇ КАНІКУЛИ

ДОДАЙ ЧИТАННЯ У СВОЇ КАНІКУЛИ

23 червня протягом дня у бібліотеці-філії № 5 (вул. Галицька,100) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради у рамках проєкту “Літо+” було проведено літній дворик “Додай читання у свої канікули”. Юні читачі бібліотеки поринули у захопливий світ книжкових ігор.

Щоб зробити читання веселим та цікавим бібліотекарі підготували такі атракції:

- “Книжкова бродилка” – діти кидали кубик, рухались ігровим полем та відповідали на літературні запитання;

- “Незнайко” – бібліотекар зачитувала уривки із дитячих творів В.О. Сухомлинського,  але з помилкою, а присутні знаходили у книзі прочитаний текст і виправляли її;

- “Шифрувальник” – діти  розгадували  закодовані назви нових книг,  які подарував книгозбірні Український інститут книги;

- “Казкове лото” – потрібно було згрупувати картки  із назвами, цитатами та картинками улюблених казок;

- “Відшукай речення” із оповідань “Намисто з чотирма променями” та “Покинуте кошеня” (В.О. Сухомлинського), ведуча зачитувала початок речення, а учасники, хто швидше,  шукали його продовження.

Родзинкою заходу стали книги із доповненою реальністю. За допомогою додатку Wow Box AR  присутні ознайомлювались із книгами “Лускунчик та мишачий король” (цього року святкуємо  205-літній ювілей твору)  та “Кіт у чоботях”, оживляючи героїв та граючи у ігри на екрані смартфону.

Відповідальна за проведення: Козак-Дидич М.В.

 

Поділіться цим дописом на: