ЕКОЛОГІЧНІ РОЗКОПИНИ У БІБЛІОТЕЦІ

ЕКОЛОГІЧНІ РОЗКОПИНИ У БІБЛІОТЕЦІ

Щорічно 5 грудня людство відзначає Всесвітній день грунтів (World Soil Day). З кожним роком тема збереження землі стає все більш актуальною. Щоб привернути увагу до цієї теми, бібліотекарі бібліотеки-філії №22 с. Тисменичани Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради з учнями 3-А класу Тисменичанського ліцею (учителька Костик О. В.), провели екологічні розкопини «Хто живе у землі?».

На заході діти докопувалися: то хто все таки живе у нас під ногами, відомі і невідомі тваринки, що живуть у грунті, яку вони приносять користь для грунту і шкоду для сільського господарства, тісний зв’язок рослин, тварин, грунту і людини…  

Здивувала дітей розкопина про те, що з мікроорганізмів, які живуть у грунті, виготовляють антибіотики. Докопались до цікавинок про мешканців не тільки українських, але й австралійських, американських, ново-зеландських грунтів. Переглянули пізнавальний відеоролик про агроекологію та мультфільм про важливість збереження грунту живим.

На кінець заходу закріпили отриману інформацію, розгадуючи кросворд «Біогумус», та зробили висновок що саме ґрунт дає рослинам все найнеобхідніше і наше завдання ставиться до нього дбайливо. Ми всі можемо зіграти свою роль у цьому, і наша місія – зберегти ґрунт живим!

 

Поділіться цим дописом на: