ЕКОЛОГІЧНИЙ КВЕСТ "ЯК УСЕ ПОВ'ЯЗАНО"

ЕКОЛОГІЧНИЙ КВЕСТ "ЯК УСЕ ПОВ'ЯЗАНО"

“У природі немає ні нагород, ні покарань - є наслідки”

(Роберт Г .Інгерсолл)

10 квітня в бібліотеці-філії №14 Івано-Франківської МЦБС (вул. Олександра Довженка,12) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради відбувся показовий захід для бібліотекарів системи - екологічний квест “Як усе пов’язано”, присвячений Дню Землі.

З метою привернення уваги до екологічних проблем та свідомого відношення до природи разом занурювалися у вивчення стану довкілля та функціонування природних систем.

Відеопрезентація “День Землі - символ єдності” допомогла відповісти на питання “Чому День Землі святкують двічі?”. З’ясовували, які екологічні проблеми потребують вирішення під час війни в Україні.

Четвертокласник Назар Моргуль розповів казку “Як Українці отримали собі Землю” та вірш О.Кротюк “Найкраща земля”, дошкільниця Настя Семанчук продекламувала вірш С.Жупанина “Буду я природі другом”, а 4-а клас з учителькою Олександрою Миколаївною початкової школи №9 досліджували та міркували над щоденними екологічними викликами та ситуаціями: куди подіти сміття, як зберегти первоцвіти, що таке Червона, Чорна, Зелена книга України.

З цікавістю прослухали присутні практичні поради від бібліотекарів 1-ї категорії Вінтон Н.М. та Капущак В.М., їхні розповіді про книги, які присвячені природі в художній літературі.

Родзинкою заходу стала екскурсія в парк ім. Т. Шевченка, яку провели для бібліотечних працівників директорка Центру розвитку та рекреації міста Івано-Франківська Руслана Василюк та екскурсовод Тетяна.

Розповіді про 300-річні дуби, 150-річну акацію, тюльпанові дерева та алеї сакури, рекреаційні зони та навіть про паркового привида зачарували присутніх та спонукували ближче придивлятись до начебто знайомих місць і речей.

Відповідальні - працівники бібліотеки.

Поділіться цим дописом на: