ЕКСКУРСІЯ МІСТОМ ДЛЯ ЛЮДЕЙ "ЗОЛОТОГО" ВІКУ

ЕКСКУРСІЯ МІСТОМ ДЛЯ ЛЮДЕЙ "ЗОЛОТОГО" ВІКУ

9 червня 2021 року для учасників клубу "Люди золотого віку" читального залу ЦБ (вул. П. Орлика, 5)  Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради була організована та проведена чудова історична екскурсія-мандрівка вулицями нашого міста. Екскурсію організовано стараннями керівника клубу Ірини Тарновецької-Мороз та історика-краєзнавця Володимира Бакали.

Добре знайомі місця сприймаються сьогодні по-особливому, адже споглядаються через призму часу (віків). Гід - Володимир Бакала, історик за фахом, провів учасників клубу людей "Золотого віку" знайомими вуличками та розповів про Палац Гартенбергів, медакадемію, Катедральний собор, Бастіон, тощо. Окрім історичних фактів, розповів багато цікавої, унікальної інформації про ці локації, чим абсолютно захопив увагу слухачів.

Літній день видався погожим, теплим і сонячним, тому екскурсія пройшла, наче, на одному диханні. Кожен з присутніх мали можливість зануритись в давнину, до витоків життя нашого міста. А, оскільки, вони й самі мають за плечима вже не один десяток літ, то залюбки ділилися і своїми спогадами про те, яким пам'ятають рідне місто.  

Люди золотого віку - авдиторія цікава – активно обговорювали й охоче розповідали про все, що їм відомо про наше місто. Учасники клубу Іван Кухар та Мирон Левицький теж знавці історії, тож активно дискутували з п. Володимиром. І це послуговувало ще цікавішому висвітленню історичної картини того чи іншого міся.

Така подорож містом – незабутня й спонукає вивчати і досліджувати історичне минуле рідного Івано-Франківська.

 

Поділіться цим дописом на: