ЕКСПРЕС-ІНФОРМАЦІЯ "ПОДІЇ НА СТАНЦІЇ КРУТИ"

ЕКСПРЕС-ІНФОРМАЦІЯ "ПОДІЇ НА СТАНЦІЇ КРУТИ"

Їх - юних сміливців, лиш жменька була -

Із серцем зі сталі і духом з граніту.

О, велич летіла у вічність з їх лав

І чин їх навіки став юності міфом…

                            (М. Дяченко. Крути)

До річниці бою під Крутами, що відбувся 29 січня 1918 року, в бібліотеці-філії №14 (вул. Довженка, 12) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради було підготовлено експрес-інформацію "Події на станції Крути".

Битва під Крутами - одна з визначних сторінок історії України, яку ми маємо пам’ятати. Українська молодь - студенти та гімназисти прийняли нерівний бій з більшовицькою навалою біля станції Крути.Тоді близько 400 курсантів стримали наступ на Київ численної армії більшовиків. Це був бій, який тривав понад п’ять годин, не за станцію Крути, а за Україну за її майбутнє.

З експрес-інформації користувачі  дізнались відповіді на такі питання: Як відбувалися події на станції Крути? Чому молоду державу захищали необстріляні студенти-добровольці, а не війська?

Також відвідувачі переглянули  книги, представлені на виставці,  які розповідають про  події поблизу станції Крути. Відважні патріоти, які захищали нашу Батьківщину - справжні Герої, завдяки яким таки настала наша незалежність. Бій під Крутами - символ нескореного духу української нації.

"Стримуйте ваші сльози! Ці юнаки поклали свої голови за визволення Вітчизни, і вона збереже про них вдячну пам’ять на всі віки…",- ці слова М. Грушевського - пересторога тим, хто дотепер сподівається поставити українців на коліна.

Поділіться цим дописом на: