ФЕСТИВАЛЬ "КОЛЯДА НА МАЙЗЛЯХ" ВНЕСЕНО ДО НАЦІОНАЛЬНОГО ПЕРЕЛІКУ ЕЛЕМЕНТІВ НЕМАТЕРІАЛЬНОЇ КУЛЬТУРНОЇ СПАДЩИНИ УКРАЇНИ

ФЕСТИВАЛЬ "КОЛЯДА НА МАЙЗЛЯХ" ВНЕСЕНО ДО НАЦІОНАЛЬНОГО ПЕРЕЛІКУ ЕЛЕМЕНТІВ НЕМАТЕРІАЛЬНОЇ КУЛЬТУРНОЇ СПАДЩИНИ УКРАЇНИ

Міжнародний Різдвяний фестиваль «Коляда на Майзлях» внесено до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України.

Фестиваль «Коляда на Майзлях» засновано у 2010 році при монастирі Царя Христа отців Василіян УГКЦ м. Івано-Франківська. Співорганізаторами фестивалю є Івано-Франківська Митрополія Української Греко-Католицької Церкви, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради в особі структурних підрозділів в сфері культури, зокрема Департаменту культури. Фестиваль щорічно відбувається в часі Різдва Христового і з кожним роком його географія значно зростає. В листопаді 2018 року фестивалю «Коляда на Майзлях» присвоєно статус Міжнародного.

До Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України внесено ще 21 новий елемент. Відповідний наказ 6 липня підписав Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко. Поповненням переліку нематеріальної культурної спадщини України займалася Експертна рада з питань нематеріальної культурної спадщини України при Міністерстві культури та інформаційної політики.

 

Поділіться цим дописом на: