ФІЛЬМ "СПОМИН ПРО ШУГАЇВЦІВ" ПРЕЗЕНТУВАЛИ У БІБЛІОТЕЦІ

ФІЛЬМ "СПОМИН ПРО ШУГАЇВЦІВ" ПРЕЗЕНТУВАЛИ У БІБЛІОТЕЦІ

2 липня у краєзнавчому відділі МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради відбувся презентаційний показ фільму “Спомин про шугаївців”, а також зустріч з колективом театру-студії “Жива історія”. Користувачі бібліотеки мали змогу поспілкуватись з акторами та поділитись враженнями про кінострічку.

У фільмі йдеться про бойовий шлях микуличинської боївки ОУН під проводом “Шугая” - Юрія Кіф’яка. Стрічка заснована на реальних подіях і є уже п’ятнадцятим творчим доробком “Живої історії” (керівник Тетяна Зарецька).

Прем’єра фільму відбулася ще на початку року і, власне, започаткувала відзначення у нашій громаді 80 річниці створення УПА. Вона вже отримала схвальні відгуки та прихильність франківців.

До слова, фільм відзнято за сценарієм та режисурою керівниці театру-студії Тетяни Зарецької. Микола Вірстюк, художній керівник смайл-студії - оператор-постановник і монтажер фільму. А науковим консультантом при створенні стрічки став Петро Ганцюк, провідний науковий співробітник Івано-Франківського обласного музею визвольної боротьби імені Степана Бандери, консультант і актор “Живої історії”.

Присутні мали можливість розпитати режисерку та акторів, як їм працювалося на знімальному майданчику у ролі легендарних «шугаївців», а ще дізнатися що були найлегшим і найважчим, націкавішим і таким, що хотілося б повторити ще раз. Адже стрічка емоційно багата і проймає, як змістовною складовою, так і талановитою грою акторів, які намагалися передати дух часу і атмосферу подій, що мали місце в реальному житті.

Сам фільм можна переглянути за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=n0kJeAyxzp4

Захід підготували працівники краєзнавчого відділу МЦБС. 

Поділіться цим дописом на: