ФОТОВИСТАВКА ПРО МАРІУПОЛЬ ВІДКРИЛАСЯ В ЦЕНТРІ СУЧАСНОГО МИСТЕЦТВА

ФОТОВИСТАВКА ПРО МАРІУПОЛЬ ВІДКРИЛАСЯ В ЦЕНТРІ СУЧАСНОГО МИСТЕЦТВА

19 березня в Центрі сучасного мистецтва Департаменту культури Івано-Франківської міської ради, який розташований у міській Ратуші, відбулося відкриття фотовиставки Мирослава Кобилянського «Мій Маріуполь та світ довкола».

Мирослав є військовослужбовцем, майором Збройних Сил України, який захищає нашу державу з 2014 року.

Ми пишаємося своїм земляком, адже Мирослав родом із сусідньої Коломиї. У 2015 він потрапив до Маріуполя, брав участь у створенні нового підрозділу, де і проходив службу аж до 2022 року. Його хобі є аерофотозйомка.

Також Мирослав - автор однойменної книги про довоєнне місто біля моря.

Книга опублікована у видавництві «Світло і тінь» і вийшла трьома тиражами.

Сьогоднішня експозиція сформована з вибраних світлин зі сторінок видання. Тут зібрані  наймальовничіші фотоетюди прекрасного, несплюндрованого жахіттям війни, Маріуполя -прекрасного міста біля моря, яке закохувало в себе все більше людей.

Перед присутніми виступили міський голова Руслан Марцінків, народна депутатка України Оксана Савчук та директорка Департаменту культури Надія Загурська.

Вони зазначили, що фотовиставка є надзвичайно цінною, оскільки дозволяє показати колишню красу та різноманітність міста через об'єктив фотокамери. Вона висвітлює історію, культуру та навічно залишає в пам’яті кадри життя місцевих мешканців. Тому виставка викликає глибокі емоції та враження.

Музичний дарунок презентували присутнім учасники вокального гурту "Я Маріуполь".

Виставку можна переглянути до 2 квітня включно.

Поділіться цим дописом на: