ФОТОВИСТАВКА РОМАНА ГЕРИНОВИЧА «НАВЧІТЬСЯ НЕ ГОВОРИТИ ПРО ОЧЕВИДНЕ»

ФОТОВИСТАВКА РОМАНА ГЕРИНОВИЧА «НАВЧІТЬСЯ НЕ ГОВОРИТИ ПРО ОЧЕВИДНЕ»

12 січня в галереї Центру сучасного мистецтва відбулося відкриття персональної фотовиставки Романа Гериновича (Львів) — «Навчіться не говорити про очевидне». Фотохудожник представив у галереї більше трьох десятків чорно-білих фото, які із не звичних ракурсів фіксують повсякденність. Серія світлин передає унікальність бачення автора і його почерку.    

«Фотограф під час зйомки не думає. Це звучить щонайменше дивно. "Як?" - спитаєте Ви, як не думає? А так, причому зовсім не думає. Він вступає в якийсь ейфорійно-туманний стан та бачить перед собою лишень об’єкт зйомки, те найдивовижніше, що потрібно зафіксувати й затримати.

Ця мить і є квінтесенцією пройденого життєвого шляху, багаторічних переживань, емоцій, вражень, радості, страхів, сліз. Брехня, що чоловіки не плачуть - вони плачуть як пси - тихо і беззвучно, і ця крапля сльози і сміху стікаючи із вістря життєвої піраміди творить неповторний образ на фотопапері - на площині, де поєднуються дві, здавалось би, абсолютно протилежні речі - власний досвід фотографа та саме життя - вони сходяться на площині фотопаперу, об’єднуються, народжуючи щось дивовижне, те, що потім перетворюється у фотошедевр, але поки що про це ніхто не знає - це таємниця прихована часом, яка, можливо, ніколи не буде відкрита. Так, крок за кроком, ідучи вулицею, фотограф зазирає за лаштунки життя, демонструючи глядачеві все те, що діється на сцені та поза сценою» — говорить автор.

Експозиція триватиме до 31 січня включно за адресою: Івано-Франківськ, вул. Марійки Підгірянки, 23 (вхід з вулиці Стефаника). Вхід із сертифікатом про вакцинацію або дійсним ПЛР-тестом.

Поділіться цим дописом на: