ФРАНКІВСЬКІ БІБЛІОТЕКАРІ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У КОНФЕРЕНЦІЇ ЩОДО ЦИФРОВОЇ ІНКЛЮЗІЇ

ФРАНКІВСЬКІ БІБЛІОТЕКАРІ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У КОНФЕРЕНЦІЇ ЩОДО ЦИФРОВОЇ ІНКЛЮЗІЇ

22.03.2021 року завідувач відділу інформаційно-аналітичного забезпечення та обслуговування АБІС Івано-Франківської міської централізованої бібліотечної системи Тарас Гашевський взяв участь в онлайновій конференції «Роль бібліотек у цифровій інклюзії» на тему “Як цифрові технології роблять світ доступним для людей з порушенням зору”.

Під час виступу Тарас Гашевський розповів про досвід реалізації проєктів “Вікно у світ” та “Інклюзія в бібліотеці”, що започатковані на базі бібліотеки-філії №4 (вул. Коновальця, 132а). Проєкт “Вікно у світ” від громадської організації жінок з інвалідністю “Біла тростина”  дозволив навчити людей з порушенням зору працювати на персональному комп’ютері за допомогою спеціального звукового програмного забезпечення. Завдяки реалізації ініціативи, ком'ютер освоїли 10 людей, які працювали у двох підгрупах по 5 учасників у кожній. На 16 комп'ютерах Івано-Франківської МЦБС було встановлено та налаштовано програмне забезпечення для роботи людей з порушенням зору.

Презентацію можна переглянути за посиланням:
 https://en.calameo.com/read/004311764ed1221482a86?view=slide&page=1

Представниця компанії "Хуавей Україна" Аліна Севастюк підкреслила важливість співпраці та партнерства між бібліотеками та бізнес-структурами, а також про можливості залучення волонтерів до бібліотечних заходів та реалізації проєктів.

Організаторами заходу були: ВГО Українська бібліотечна асоціація, секція «Бібліотека – на допомогу особам з інвалідністю та людям похилого віку», Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека та компанія «Хуавей Україна».

Запис онлайн конференції «Роль бібліотек у цифровій інклюзії» можна переглянути за посиланням:
 https://www.facebook.com/ula.org.ua/videos/291762035910860

 

 

Поділіться цим дописом на: