ФРУКТОВО-ОВОЧЕВА ВІКТОРИНА "ДАРИ ПРИРОДИ"

ФРУКТОВО-ОВОЧЕВА ВІКТОРИНА "ДАРИ ПРИРОДИ"

10 серпня працівники бібліотеки-філії №14 (вул. Довженка, 14) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради провели фруктово-овочеву вікторину «Дари природи».

Літо – найулюбленіша пора року для багатьох людей! Час відпусток,канікул дає можливість насолодитися дарами природи, які щедро дарує нам матінка-земля у цей час!

Як приємно ласувати садовими яблучками, наливними грушами, помідорами щойно з грядки — навіть не віриться, скільки всього цікавого вони у собі приховують…Лише уявити, що до 1800 року картопля як харчовий продукт була мало розповсюдженою — її дарували на День народження, французи виготовляли з неї букети й прикраси для шляпок, а німці висаджували перед палацами.

Вживаючи різноманітні фрукти та овочі щодня, навіть не замислюємося, наскільки цікавою може бути їхня історія. Бібліотекарка підготував для дітей чудову вікторину про фрукти і овочі, на якій її учасники дізналися чимало цікавого про щоденних гостей обіднього столу.

Також бібліотекарка підготувала овочеві загадки з ілюстрованими картинками для найменших учасників вікторини. Підготували працівники і список рекомендованої літератури, серед яких «Книга юного натураліста», О.С.Матієвський «Колективні і присадибні сади», М.В.Андрієнко «Малопоширені ягідні і плодові культури», «Дача,сад, город», журнал «Джміль» та ін.

Підготувала і провела вікторину Вінтон Н.М.

Поділіться цим дописом на: