ГАЇВКИ БІЛЯ КАТЕДРИ

ГАЇВКИ БІЛЯ КАТЕДРИ

У житті кожного християнина Великдень — свято особливо шановане та величне. Й не тільки тому, що приходить воно з утвердженням справжньої, квітучої та теплої весни, але й тому, що є символом перемоги життя над смертю, добра над злом, світла над пітьмою, віри — над безнадією.

В Івано-Франківську, як правило, весело і яскраво святкують це свято. Особлива увага завжди відводиться гаївкам. Вже стало доброю традицією на третій день Великодніх свят після закінчення дитячої Служби Божої перед Архікатедральним і Митрополичим Собором Воскресіння Христового проводити великодні гаївки та веснянки.

Таке дійство відбулося сьогодні, 24 квітня 2022 р. о 15.00год. Подивитися на нього прийшло чимало мешканців міста, зокрема й вимушено переміщених осіб, які сьогодні знайшли собі притулок у нашому місті. Веснянки, як у стародавні часи виконували одночасно із танцями та іграми, які закликали весну. Всі активно брали участь у гаївках, водили кривого танцю, подоляночку, царівну, чижичка.

Свято розпочалось виступом муніципального камерного зору «Галицькі передзвони». Всіх присутніх зачарував своєю майстерністю зразковий народний аматорський ансамбль танцю «Дивоцвіт» з м. Бурштин.

З величним святом Світлого Воскресіння Христового, вітали жителів та гостей Івано-Франківська кращі колективи міста. Хотілося б, щоб ці чудові традиції у нас зберігалися, передавалися і множились. Адже культура – це те, що нас ідентифікує.

Дякуємо нашим воїнам, що в цей важкий час ми все ж можемо святкувати і вшановувати прадідівські традиції.

Організували дійство творчі працівники Муніципального Центру дозвілля Департаменту культури Івано-Франківської міської ради, директор Н. Загурська.

Поділіться цим дописом на: