ГОЛОСИ ЧИТАЧІВ: 35 РОКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКІЙ ТРАГЕДІЇ

ГОЛОСИ ЧИТАЧІВ: 35 РОКІВ  ЧОРНОБИЛЬСЬКІЙ ТРАГЕДІЇ

26 квітня минає 35 років з дати страшної трагедії у житі нашої країни, наслідки якої і досі відгукуються у багатьох і багатьох. Саме в цей день 1986 року стався руйнівний вибух на Чорнобильській АЕС. Тисячі скалічених доль, тисячі смертей, тисячі недописаних листів і недороблених справ... 

Маємо пам'ятати цю жахливу сторінку в історії нашої країни, щоб докласти максимум зусиль для неповторення подібного, з одного боку, і, щоб гідно вшанувати подвиг тих, хто в перші години катастрофи розпочав боротьбу з її наслідками. 

До цієї дати Івано-Франківська МЦБС пропонує восьмий відеовипуск культурно-просвітницького проєкту "Голоси читачів: Міжнародний день Чорнобильської трагедії". Учасниками випуску стали люди, які безпосередньо мали стосунок до ліквідації наслідків трагедії. 

Своїми спогадами про Чорнобиль діляться Нестор МАРТИНЕЦЬ, голова правління Івано-Франківської обласної організації "Чорнобиль-86" та обласної організації "Спілка Чорнобиль", Микола СИМЧИЧ, учасник ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, кандидат фізико-математичних наук та Мирослав ПОПАДЮК, учасник ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Їхні спогади і розмірковування над Чорнобильською трагедією сповнені особливої глибини і особливого пережиття, адже знають про біду не з книжок чи новин, а з власної зустрічі з нею.

Не забуваймо про цю старшну дату в українському календарі і складаймо гідну пам'ять тим, хто віддав своє життя, ліквідовуючи наслідки Чорнобильскої катастрофи.

Відповідальний за проєкт: Б. Зрайко.

 

 

Поділіться цим дописом на: