ГОЛОСИ ЧИТАЧІВ. МАРІЙКА ПІДГІРЯНКА: 140 РОКІВ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ

ГОЛОСИ ЧИТАЧІВ. МАРІЙКА ПІДГІРЯНКА: 140 РОКІВ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ

29 березня вся читацька аудиторія України відзначає 140 річницю від дня народження відомої української поетеси та освітянки Марійки Підгірянки. Івано-Франківська центральна бібліотека презентує шостий відеовипуск культурно-просвітницького проєкту «Голоси читачів», який приурочений саме цій даті.

Ім’я Марійки Підгірянки добре відоме чи не всім українцям, адже її дитячими віршиками у юності захоплювався кожен з нас. Твори поетеси навчають помічати красу природи, бути відповідальними і пізнавати світ.

З нагоди 140 річниці від дня народження відомої галичанки Івано-Франківська МЦБС підготувала шостий відеовипуск культурно-просвітницького проєкту “Голоси читачів. Марійка Підгірянка: 140 років від дня народження". У випуску репрезентуються думки, що висвітлюють життя і творчість поетеси.

Учасниками шостого випуску стали заступниця директора МЦБС Марія ЖЕЛЕЗНЯК, провідний бібліотекар Наталія ЯКОВОЙКО та франківська казкарка Віталія САВЧЕНКО. Вони згадують про перше знайосмство з віршами Марійки Підгірянки, а також діляться своїми думками про вплив цього знайомства на їхнє життя.

До слова, проєкт започаткований бібліотекою на початку 2021 року і має на меті ближче знайомство краян з визначними особистостостями України та Прикарпаття, а також з визначними датами в українському календарі. Планується, що відеовипуски будуть виходити двічі на місяць.

Відповідальний за проєкт: бібліотекар І категорії Б. Зрайко.

 

Поділіться цим дописом на: