ЯК ЗАХИСТИТИСЬ ВІД ТУБЕРКУЛЬОЗУ ДІЗНАВАЛИСЬ ЛЮДИ "ЗОЛОТОГО" ВІКУ

ЯК ЗАХИСТИТИСЬ ВІД ТУБЕРКУЛЬОЗУ ДІЗНАВАЛИСЬ ЛЮДИ "ЗОЛОТОГО" ВІКУ

24 березня в усьому світі відзначають День боротьби із захворюванням на туберкульоз. Це – надзвичайно небезепечна хвороба і треба бути обізнаним з її особливостями, аби уміти себе захистити, особливо коли це стосується людей поважного віку.

Тож 23 березня в Міському Народному домі люди "золотого віку" з нетерпінням очікували на медико-консультативну годину під назвою "Профілактика та рання діагностика туберкульозу".

Запрошені на захід медики зі санепідемстанції пояснили, які особливості виявлення випадку туберкульозу, що таке скринінгове анкетування як ефективний метод виявлення людей, що потребують обстеження. Крім того, медики розповіли про роль соціального працівника у виявленні активного випадку туберкульозу серед внутрішньо переміщених осіб.

Присутні не тільки слухали і задавали питання, але й занотовували деяку інформацію: про клінічне, радіологічне, лабораторне обстеження пацієнта, про потребу спіральної комп'ютерної томографії, а також про результативність посіву патологічного матеріалу на живильне середовище тощо.

Таким чином, вдячні слухачі за годину отримали достатньо корисної інформації, якою тепер зможуть поділитися за потреби з іншими людьми.

 

Поділіться цим дописом на: