ЯСКРАВІ АНДРІЇВСЬКІ ВЕЧОРНИЦІ БІЛЯ ЯЛИНКИ

ЯСКРАВІ АНДРІЇВСЬКІ ВЕЧОРНИЦІ БІЛЯ ЯЛИНКИ

З давніх-давен в українській культурі існує традиція проведення андріївських вечорниць. Щоб привернути увагу франківців до цього давнього свята та додати передноворічного настрою міські заклади культури на Вічевому майдані організували незабутнє яскраве свято.

13 грудня 2021 року о 17.00 біля центральної ялинки міста відбулося театралізоване дійство - українські зимові розваги "Вечорниці на Андрія". Тут були і пісні, і танці, і добірний український гумор, і справжня калита і, звичайно, багато конкурсів та розваг, які можна зустріти на вечорницях.

Актори Нового театру та студенти 1-го курсу кафедри сценічного мистецтва Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника на міській сцені відтворили справжню атмосферу української забави. Танцювальний колектив "Карпати" Муніципального Центру дозвілля провів майстер-класи з розучування давніх українських танців. А ще звучали українські народні пісні у виконанні гуртів "Ліриця" Народного дому с. Крихівці, "Просвітяночка" та "Дольче" Міського Народного дому, гурту "Троїстих музик" Івано-Франківської дитячої музичної школи №3 ім. А. Кос-Анатольського, вокального квінтету "Адоро" Народного дому "Княгинин" та солістів Руслани Денеги, Оксани Кречко та Оксани Сливки.

Доповнили свято українські давні конкурси, розваги і, звісно, традиційне кусання калити, а також майстер-класи, які провели працівники Івано-Франківської міської центроалізованої бібліотечної системи, будинків культури сіл Радча та Камінне.

Не оминули свята і високі гості, а саме з вітальним словом виступили народна депутатка Верховної ради України Оксана Савчук та директорка Департаменту культури Івано-Франківської міської ради, заслужена працівниця культури України Надія Загурська.

Режисери свята: Оксана Карпаш та Любов Терлецька.

 

Поділіться цим дописом на: