ІМПРЕЗА КВІТКИ ЦІСИК У ХРИПЛИНІ

ІМПРЕЗА КВІТКИ ЦІСИК У ХРИПЛИНІ

20 квітня, у Народному домі с. Хриплин стараннями працівників бібліотеки-філії №13 Івано-Франківської МЦБС та творчих працівників Народного дому відбувся відкритий захід, приурочений 70-річчю відомої американської співачки з українським корінням Квітки Цісик - ювілейна імпреза "Голос української душі". Під час заходу присутні мали можливість поринути у прекрасний світ пісень Квітки Цісик, а також пройтися її життєвими дорогами.

На заході відбулося вшанування творчості американської співачки українського походження Квітки Цісик, яка відома як популярна виконавиця рекламних джинґлів у США, оперна та блюзова співачка, виконавиця українських народних і популярних пісень. Пісня «You Light Up My Life», яку вона виконала для однойменного фільму, отримала 1978 року «Оскар» і «Золотий глобус» у категорії «Найкраща пісня до фільму», а також номінувалася на нагороду «Греммі» в категорії «Пісня року».

І хоч ця тендітна жінка не дожила навіть до 45-річчя, за недовгий вік встигла зробити надзвичайно багато, а її альбоми українських пісень стали справжнім безцінним надбанням для української культури.

Словом про родину Цісиків поділився запрошений на захід знаний письменник, організатор фестивалю ім. Квітки Цісик Ярослав Ясінський.

Під час імпрези у виконанні творчих колективів Народного дому с. Хриплин звучали пісні, які свого часу виконувала співачка, а також увазі присутніх представили інтерв'ю за її участю та книги про неї, які зберігаються у фондах бібліотеки. Вірші про відому артистку зачитали юні хриплинські читачі.

Дійство зворушило всіх присутніх, адже творча дорога Квітки Цісик, її життя, любов до України і горіння українською піснею не залишає місця для байдужості, а буремне сьогодення та еміграція талановитих українців за кордон мимоволі кличе на люди непрохану сльозу.

Поділіться цим дописом на: