ІНФОРМАЦІЙНІ БЕСІДИ ДО ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ БОРОТЬБИ ЗІ СНІДОМ

ІНФОРМАЦІЙНІ БЕСІДИ ДО ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ БОРОТЬБИ ЗІ СНІДОМ

Щорічно, починаючи з 1988 року, у світі відзначають День боротьби зі СНІДом 1 грудня. За ініціативою Всесвітньої організації охорони здоров’я цього дня на всіх рівнях ведуть інформаційну роботу про ризики цієї недуги, способи захисту та соціальну терпимість до ВІЛ/СНІД-позитивних людей.

Заклади та установи культури Івано-Франківської МТГ теж активно долучилися до обговорення цієї важливої соціальної теми. Так, 1 грудня у Будинку культури с.Черніїв для учнів ліцею проведено відверту розмову «Межа, за якою морок» і продемонстровано фільм «За майбутнє без СНІДу». А сімейний лікар АЗНСМ Галина Лапка провела бесіду з учасниками заходу.

Будинок культури с. Узин спільно з  бібліотекою-філією №27 та Узинською гімназією підготували й провели інформаційну годину «СНІД - людство під загрозою». Також активна молодь Будинку культури с.Вовчинець долучилася до міжнародної акції і підготувала відео «СНІД - проблема всього людства».

2 грудня в Народному домі с.Микитинці відбулася бесіда «Наркоманія - шлях до СНІДу, дорога в нікуди...». Директор Народного дому Анна Кузнєцова розповіла присутнім, яке це велике зло - наркотики, адже останнім часом поширюється ця напасть. І не тільки серед дорослих, але і серед дітей. А спробувавши один раз, можна потрапити у лабети тих, хто не боїться ні Бога, ні людей, і совість їхня приспана. Адже почавши з начебто невинних таблеток, закінчують уколами. А де уколи, там і до СНІДу недалеко, адже часто-густо один шприц використовують декілька осіб. І ніхто не знає, де чигає біда, і хто з якою хворобою вколовся перед тобою.

Отже, перш за все потрібно підтримувати моральні якості, не спокушатися на пропозиції різних ділків. А найголовніше - батьки повинні приділяти дітям більше уваги, спілкуватися з ними, а діти повинні довіряти своїм рідним, адже тільки здорові фізично і морально люди здатні бути щасливими.

Поділіться цим дописом на: