«ІНТЕЛІГЕНТ ДУХУ» ІВАН МАКАРОВСЬКИЙ

«ІНТЕЛІГЕНТ ДУХУ» ІВАН МАКАРОВСЬКИЙ

День народження історика, поета, доцента Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Івана Петровича Макаровського – особлива подія для бібліотеки. Активний учасник клубу «Люди золотого віку», дослідник, наполегливий та сумлінний, він щоразу відкриває нові горизонти українських класиків та дарує присутнім можливість як отримати нові знання, так і доторкнутись до справжньої висоти духовного і прекрасного.

Привітати ювіляра з 85-річчям прийшло багато друзів, зокрема і побратими та посестри з «Клубу людей золотого віку». Серед вітань – і словесні, і пісенні, і інструментальні вітання і, звичайно, піднесено-поетичні.

З пісенними побажаннями завітали солісти Центру культури та мистецтв Івано-Франківської МТГ. Із авторськими віршами-присвятами виступили учасниці клубу «Люди золотого віку» Світлана Пілецька та Мирослава Доміна, а також студентка Івана Петровича Таня Нємцева. Ліричним доповненням стали композиції учасника клубу Івана Кухара.

Із вітальним словом виступила також головна спеціалістка Департаменту культури Олександра Туєшин.

Організувала зустріч завідувачка Бібліотеки-філії №7, очільниця клубу «Люди золотого віку» Ірина Тарнавецька-Мороз, а модерувала – журналістка та поетка Марія Федорів.

Присутні мали можливість ознайомитись з творчим доробком ювіляра, зокрема було представлено три збірки Івана Петровича: «Слово Шевченка остерігає», «Золотий засів Франкових слів», «З любові всі служімо доброті» та колективна збірка «Поетичне сузір’я на небосхилі Прикарпаття».

Зустрічі з Іваном Петровичем завжди знакові, бо він вміє запалювати іскру у серцях людей. Тож бажаємо шановному ювіляру ще довго тішити і надихати нас своєю працею і творчістю. Многая літ!

Поділіться цим дописом на: