Історичний онлайн - фактаж ” ЗУНР - звитяга, трагедія і подвиг “

Історичний онлайн - фактаж ” ЗУНР - звитяга, трагедія і подвиг “

1 листопада - свято для кожного українця. Цього дня українська нація довела, що вона сильна, а листопадовий чин - це незворотній початок великої незалежності та перемоги.
 
Тепер, як і тоді, ми маємо одного ворога, якому протистоїмо і надалі маємо протистояти, як і сто років тому, тоді як і тепер українців об'єднує прагнення жити у вільній незалежній державі.
Саме 1 листопада в 1918 році українці Галичини взяли владу в свої руки і на стародавній Ратуші Львова вперше замайорів національний жовто-блакитний стяг.
З нагоди цієї вікопомної дати у бібліотеці-філії №7 (вул.Дністровська 22) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради, провели історичний онлайн - фактаж ” ЗУНР - звитяга, трагедія і подвиг “(День державності на Західноукраїнських землях). Дізнатися більше про той буремний час допоможуть книги, які представлені на виставці : “Твій Україно, шлях до волі довгий і тернистий”. Виставка розгорнута в бібліотеці у рамках історичного фактажу і знайомить з історією ЗУНР, із постатями героїв, які ціною свого життя обороняли західні кордони української землі, стали бойовим прикладом, джерелом національної традиції для майбутніх поколінь української нації.
Обов'язок кожного із нас - пам’ятати історію нашого народу.
Відповідальна за проведення - бібліотекар читального залу Федишин В.В.

Поділіться цим дописом на: