ЮНІ МИКИТИНЧАНИ ВЧИЛИСЯ, ЯК ЗАПОБІГТИ ЗАХВОРЮВАННЮ СНІДОМ

ЮНІ МИКИТИНЧАНИ ВЧИЛИСЯ, ЯК ЗАПОБІГТИ ЗАХВОРЮВАННЮ СНІДОМ

З нагоди Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом  01.12.21 р. завідувачка бібліотеки-філії №12 с. Микитинці (вул. Грицишина, 10) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради Тетяна Гунчак провела бесіду-пораду «Разом проти СНІДу!». Метою заходу було розповісти учням про вірус імунодефіциту людини і синдром набутого імунодефіциту, розвивати почуття відповідальності за своє здоров’я та здоров’я інших людей та виховати толерантне ставлення до ВІЛ-інфікованих людей.

Діти разом із Тетяною Гунчак виготовили червоні стрічки як символ боротьби зі СНІДом, а на підтримку хворих на паперових долоньках написали слова підтримки. А ще провели цікаву вікторину «Міфи і факти про ВІЛ/СНІД», з допомогою якої поглибили знання про способи передачі й профілактики захворювання.

Проведений захід – символ співчуття, підтримки та надії на майбутнє без СНІДу. Такі заходи допомагають учням усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД, уберегти себе від цього страшного захворювання, зробити правильний вибір у житті. І слід пам’ятайти, що ВІЛ/СНІД може загрожувати всім, але, якщо людина дбає про своє здоров’я, веде здоровий спосіб життя, живе за законами моралі, має міцну сім’ю, ризик заразитися ВІЛ стає мінімальним.

Відповідальна за захід Т. Гунчак.

Поділіться цим дописом на: