КОСТЮМОВАНА ЕКСКУРСІЯ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОМ

КОСТЮМОВАНА ЕКСКУРСІЯ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОМ

4 травня стараннями працівників абонементу Івано-Франківської центральної бібліотеки Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради у середмісті було проведено відкритий захід - 100 хвилин по Івано-Франківську "Ваш гід - бібліотека". Стартували від ратуші, а далі чекали неймовірні і маловідомі факти з історії Івано-Франківська, його вулиць та знаних людей, пов'язаних з цими вулицями.

Родзинкою екскурсії стало те, що на кожній із локацій гостей чекали герої різних історичних епох, які "ожили", щоб розповісти учасникам дійства про себе. Таким чином була змога познайомитись із самим засновником Івано-Франківська Станіславом Потоцьким, патроном нашого міста Іваном Франком, його коханням Юзефою Дзвонковською, майором УПА "Громом" та його дружиною Ольгою, письменницею Наталією Кобринською та принцесою Гізелою.

Втілювали героїв у життя актори театру-студії "Жива історія".

Завітали на екскурсію народна депутатка України Оксана Савчук та директорка Департаменту культури Івано-Франківської міської ради, заслужена працівниця культури Надія Загурська.

Захід залишив щонайкращі враження і став гарним початком відзначення 361 річниці заснування Івано-Франківська.

Поділіться цим дописом на: