КРУГЛИЙ СТІЛ НА ТЕМУ "РОМАН ШУХЕВИЧ. ХРОНІКА ЧАСІВ УПА"

КРУГЛИЙ СТІЛ НА ТЕМУ "РОМАН ШУХЕВИЧ. ХРОНІКА ЧАСІВ УПА"

 

Титанічна постать Р. Шухевича залишається викарбуваною в «Золотих сторінках» української історії, адже за нього говорять його діла, які Україна  пам’ятатиме завжди. Не тільки як про борця за волю України йшлося за круглим столом, а й про інші таланти великого Романа Шухевича: віртуозний музикант, успішний бізнесмен, ревний християнин, відданий сім'янин, водночас терорист за часів Другої Речі Посполитої, офіцер німецького батальйону "Нахтігаль" і головний командир Української повстанської армії. Він мав вибір – або жити рабом, або боротися за свободу до останнього подиху. 

15 липня о 17.00 год у Будинку культури с.Вовчинець, що знаходиться за адресою вул.Вовчинецька, 35 відбувся круглий стіл на тему: «Роман Шухевич. Хроніка часів УПА». Про всі іпостасії Романа Шухевича розповіла директор Будинку культури Оксана Карпаш, яка поділилася історією своєї сім’ї. Її дідусь, Сливка Іван Михайлович, хорунджа УПА, а рідний брат, також Іван Сливка продовжив боротьбу за рідну українську землю, перебуваючи на службі лейтенантом у піхотних військах зони АТО. Надія Данишенко розповіла про дотичні з УПА її родини, адже мама Григораш Параскевія Михайлівна та тітка Григораш Марія Вікентієвна  – зв’язкові УПА, батько Григораш Михайло Іванович – засуджений на 10 років у Сталінському таборі, а вуйко Петровський Ярослав Васильвич – сотенний УПА (псевдо – «Корній»).

На завершення круглого столу всі присутні переглянули фільм Тараса Химича «Хроніка УПА», щоб ще краще засвоїти, за що боролася Українська повстанська армія.

Відповідальна за проведення заходу – директор Будинку культури с.Вовчинець Оксана Карпаш.

 

Поділіться цим дописом на: