КРУГЛИЙ СТІЛ "ЗАПОВІДІ МАТЕРІ ТЕРЕЗИ"

КРУГЛИЙ СТІЛ "ЗАПОВІДІ МАТЕРІ ТЕРЕЗИ"

У величне свято Різдва Пресвятої Богородиці 21 вересня 2021р. о 10:30 год у Будинку культури с. Вовчинець відбувся круглий стіл «Заповіді Матері Терези» до Дня миру.

Коли Матір Терезу запитали, чи були в неї вихідні або свята, вона відповіла: «У мене щодня – свято!» Ця дивовижна жінка майже все життя присвятила допомозі хворим і безпритульним. Про її служіння та детальне тлумачення дванадцяти заповідей, які залишила нам у спадщину ця велика свята розповіла сестра-монахиня Чернечого Згромадження Воплоченого Слова сестра Марія Мати Слова. Також сестра поділилася історією дівчинки Христини, яка у Сирії померла за Христову віру та переглянули італійський фільм, який сестра перекладала і коментувала. Бесіда відбулася за круглим столом у приємній атмосфері чаювання та душевних бесід. Як важливо у повсякденному житті збагачувати душу духовною їжею. Всі присутні отримали задоволення від зустрічі та домовилися в такому колі зустрічатися частіше.

На завершення 12 уроків життя від Матері Терези:

1) Якщо ви хочете ощасливити увесь світ, йдіть додому і любіть свою сім’ю.

2) Ми можемо позбутися хвороби за допомогою ліків, але єдині ліки від самотності, відчаю і безнадії – це любов. У світі багато людей, які вмирають від голоду, але ще більше тих, хто помирає від нестачі любові.

3) Любов надає сили, оживляє, відроджує. Людина, яка працює без любові, тільки заради заробітку, ніколи не отримає хороших результатів. Можна працювати протягом багатьох годин з любов’ю до своєї справи і не відчути втоми. І можна втратити сили після декількох хвилин роботи, якщо ви робите її з холодним серцем, без любові.

4) Нам не потрібні рушниці і бомби. Щоб перемогти зло, нам потрібні любов і співчуття.

5) Якщо ви почнете судити людей, у вас не вистачить часу, щоб любити їх.

6) Для нас не існує відмінностей в національності, кольору шкіри, віросповідання. Всі люди для нас – діти Господа. Людство – наша сім’я.

7) Не буває людей, які не мають нічого хорошого, як і не буває абсолютно поганих людей.

8) Якщо ви проявили добро, а люди звинуватили вас в особистій користі – все одно продовжуйте робити його. Діліться з людьми найкращим, що у вас є, хоча цього ніколи не буде достатньо. Зрештою, ви переконаєтеся, що це все відбувається між вами і Богом, і ніколи не було між вами і людьми.

9) Я ніколи не приєднаюся до руху проти війни. Покличте мене, коли з’явиться рух за мир.

10) Розчарувавшись в одній людині, не карайте іншого. Всі люди різні. Не втрачайте здатність довіряти, вірити і любити.

11) Зовсім необов’язково робити великі речі. Можна робити і маленькі, але з великою любов’ю.

12) Друже мій! Зрештою, те, що ти робиш, все одно потрібне не людям. Це потрібно тільки тобі і Богові.

 

Поділіться цим дописом на: