КВЕСТ ПАМ'ЯТНИМИ МІСЦЯМИ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

КВЕСТ ПАМ'ЯТНИМИ МІСЦЯМИ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

19 листопада, напередодні відзначення Дня Гідності та Свободи, пластуни станиці "Березівка" пройшли квест пам’ятними місцями Героїв Майдану в м. Івано-Франківську. Захід спрямований на вшанування активною та свідомою молоддю пам’яті жертв страшних подій лютого 2014 року в Україні.

Квест для дітей був цікавим та пізнавальним, оскільки за кожну виконану точку (станцію) команди-учасники отримали бали, за кількістю яких у підсумку обрали найспритнішого та найуважнішого переможця. 

Першим завданням була ознайомча екскурсія – в Івано-Франківському краєзнавчому музеї пластуни побачили виставку «Майдан: шлях до свободи», після чого згадали та заспівали пісні Майдану, однією з яких є «Пливе кача».

Наступним був біг по точках маршруту. Стартували від центрального корпусу Івано-Франківського національного медичного університету, де знаходиться меморіальна дошка Герою Небесної Сотні Ярославу Чомку, який навчався в даному закладі. Продовжили рух через вулицю Мазепи, 26 - тут розміщена меморіальна дошка на будинку, де проживав Роман Гурик – Герой Майдану. Вулицю також названо на честь Романа Гурика. Ще однією локацією квесту став ліцей №23, де навчалися Роман Гурик та Ярослав Чомко. Також на маршруті пластуни побачили мурал із портретом Романа Гурика з підписом «Ти станеш людиною тільки тоді, коли визнаєш свої помилки».

Однією із точок квесту був Музей Небесної Сотні, де більшість учасників побували вперше. Команди виконали завдання, які допомогли їм детальніше зрозуміти історію подій: про перших загиблих та постраждалих, уродженців  свого краю. Новим фактом для всіх стало те, що в кожного майданівця оберегом-зброєю була вервиця.

Після Музею Небесної Сотні учасники квесту попрямували вулицею Матейки до офісу Мальтійської служби. Завданням команд було надати першу медичну допомогу постраждалому та дотримуватись правильності й послідовності дій в екстренних ситуаціях.

Останньою станцією було Меморіальне кладовище – «Герої не вмирають!». Тут команди віддали шану всім загиблим нашої держави в молитві. Також було оголошено переможців та вручено відзнаки.

Організатори заходу – Народний дім «Княгинин» та Будинок культури с. Березівка.

Поділіться цим дописом на: