ЛЕКЦІЯ КЛУБУ ЛЮБИТЕЛІВ МУЗИКИ "ЛІРА" НА ТЕМУ "СУЧАСНА МУЗИЧНА СУБКУЛЬТУРА"

ЛЕКЦІЯ КЛУБУ ЛЮБИТЕЛІВ МУЗИКИ "ЛІРА" НА ТЕМУ "СУЧАСНА МУЗИЧНА СУБКУЛЬТУРА"

Кожному з нас доводилося йти по вулиці, їхати в транспорті або просто дивитись телевізор і бачити людей, які у чомусь не схожі на інших. У когось на голові ірокез, хтось увесь в металі, а хтось у шкіряному одязі проноситься дорогою на мотоциклі. Найчастіше це і є представники сучасних субкультур.

29 липня 2021року о 14.00год в Будинку культури села Вовчинець в рамках засідання любительського клубу музики «Ліра» відбулася лекція на тему «Сучасна музична субкультура».  

Представники різноманітних субкультур намагаються показати свою індивідуальність, сказати сірій масі: “Я — особистість”, кинути виклик світу з його нескінченними буднями та вистроюванням усіх в один рядок. Все більше підлітків кожного дня у всіх країнах світу приймають ту чи іншу субкультуру. Тому необхідно знати про це культурне явище, розуміти його та бути готовим зустрітися з представниками у реальному житті.        

Тому темою заходу стали музичні субкультурні об’єднання. Цікаво, що практично всі музичні стилі – джаз, готика, хіп-хоп, рейв, колись були поширені повсюдно. Кожного разу це був наступний крок музичної моди, який, втім, надовго не затягувався.

Основними чинниками, що впливають на формування музичних субкультурних об’єднань, є музичні смаки і музичні переваги молоді. Під музичним смаком мається на увазі вибіркове відношення до музичних творів і жанрів, здатність розуміти і оцінити задум поета і композитора, майстерність виконавця . А музичні переваги – це вибір слухачем тих або інших музичних творів відповідно до свого музичного смаку . Саме музичні смаки і переваги молоді зумовлюють  її приналежність до тієї або іншої музичної субкультури.

Про основні  поняття молодіжної музичної субкультури , їх види та  характеристики,  вплив музики та культури на формування та розвиток молодіжних субкультур , музичні субкультурні об’єднання , їх  загальну характеристику, про позитивний та негативний вплив на молоде покоління   розповіла художній керівник Будинку культури Наталя Шевчук.  Для учасників клубу було підібрано багато цікавого матеріалу, інформації , фотоматеріалу та відеороликів про сучасні музичні субкультури.  Захід пройшов у вигляді  цікавого, змістовного та  пізнавального  діалогу.

Поділіться цим дописом на: