ЛЕКЦІЯ "СИМВОЛІКА УКРАЇНСЬКОГО КОСТЮМУ"

ЛЕКЦІЯ "СИМВОЛІКА УКРАЇНСЬКОГО КОСТЮМУ"

22 жовтня 2021 року в Народному домі с.Микитинці відбулася лекція "Символіка українського костюму" любительського університету "Народознавство". Під час заходу слухачі отримали багато інформації про традиційну микитинецьку вбирю та навіть змогли приміряти на себе деякі її елементи.

Дружня атмосфера та цікаві розповіді керівника університету Анни Кузнєцової та присутніх надавали заходу якоїсь домашньої теплоти. Адже дізнатися про символіку традиційного одягу було цікаво усім. Тим більше, що такого розмаїття, фасонів і назв рідко де можна побачити, адже кожен регіон має свої особливості. Та що там регіон, майже кожне село мало свій унікальний стрій, особливо у Галичині.

Присутні з цікавістю розглядали старовинний микитинецький одяг, який знаходиться у музеї історії села, дехто навіть приміряв, а найбільше зацікавила розповідь про те, як виготовляли домоткане полотно, адже це справді унікальна річ. І хоч сучасний одяг має багато переваг, як то зручність у користуванні, але натуральність одягу предків відводить його на одне з найпочесніших місць. А що вже говорити про оздоблення, яким його прикрашали, адже вишивка одягу мала оберегове і символічне значення. Тож можемо гордитися надбанням нашого народу і передавати ці знання молоді.

Поділіться цим дописом на: