ЛЕМКІВСЬКА ПІСНЯ ЗВУЧАЛА В НАРОДНОМУ ДОМІ "КНЯГИНИН"

ЛЕМКІВСЬКА ПІСНЯ ЗВУЧАЛА В НАРОДНОМУ ДОМІ "КНЯГИНИН"

Українська культура надзвичайно багата і кожен етнічний регіон відзначається своєю говіркою, піснями, традиціями, вбранням. В цьому мали можливість переконатись творчі працівники Народного дому «Княгинин», провівши 8 грудня 2021 року спільно з Єзупільською школою мистецтв лекцію-концерт "Лемківська музична народна творчість".

До уваги слухачів, а ними були викладачі та учні ДМШ№3 ім. Кос-Анатольського, були представлені кращі зразки лемківської пісенної творчості у виконанні: вокального тріо "Гердан" у складі Юлія та Яна Яцук та Діана Біловус; Гацюка Тараса - соліст, вокал; Тараса Адріана – скрипка; Логвінової Віри – соло. Також у заході взяли участь викладачі Єзупільської школи мистецтв: Логвінової Наталії – скрипка; Гринюк Григорія – гітара; директорки школи Лариси Шафран - фортепіано, вокал, ведуча концерту.

До заходу долучився вокальний гурт "Станіславські барви" НД "Княгинин", керівник - Оксана Яковина, у виконанні якого прозвучали лемківські пісні.

На концерті-лекції глядачі мали змогу почути не тільки лемківську пісню, а лемківську говірку, помилуватися народними строями, оглянути фотопрезентацію на тему лемківської культури, послухати про історію цієї етнічної групи українців, її трагічні сторінки, оглянути експозицію книг то архівних фото.

Наприкінці концерту всі глядачі злучилися у гармонійний хор і заспівали лемківську пісню "Цне ми ся за тобов, мій лемківський краю" під супровід фортепіано та гітари.

Організаторами заходу були творчі працівники НД "Княгинин".

 

Поділіться цим дописом на: