ЛЕСИНІ ЧИТАННЯ ОБ'ЄДНУЮТЬ

ЛЕСИНІ ЧИТАННЯ ОБ'ЄДНУЮТЬ

Оригінальним способом вирішила долучитися до Лесиних читань бібліотека-філія № 17 с. Березівки Івано-Франківської МЦБС. Її завідувачка Наталя Курпель об'єднала читанням Лесиних поезій багатьох березівчан - і тих, хто мешкає у селі, і тих, хто на даний час перебуває за кордоном.

Читання відбулися в рамках флеш-мобу "Лесині_читання_у_бібліотеці", який вже впродовж всього лютого триває у бібліотеках Івано-Франківської централізованої бібліотечної системи. Флеш-моб приурочений ювілейній, 150-літній даті від дня народження відомої української поетеси, письменниці, культурної діячки Лесі Українки. До читань уже долучилилось чимало користувачів міських бібліотек різних вікових категорій, щоб таким чином засвідчити свою шану до непересічної особистості в українській літературі.

До Лесиних читань у березівській бібліотеці долучилися і педагоги, і учні, і працівники сфери обслуговування, і священослужитель, і медики, і ті березівчани, які вже тривалий час перебувають в інших країнах - Польщі, Італії, США тощо. 

Завідувачка бібліотеки-філії № 17 Наталія Курпель ділитться, чому в неї виникла думка саме таким чином долучитися до флеш-мобу:

З допомою Лесиних читань і сільської бібліотеки я хотіла якось об'єднати наших березівчан. Ми зараз тяжіємо до роз'єднання, а поезія Лесі Українки і даний флеш-моб став чудовою нагодою для духовного об'єднання. Зрештою, ми всі українці, любимо свою країну, і розуміємо, що наша культура, наша історія, наші відомі діячі культури - це те, що спонукує до об'єднання!

Нагадаємо, флеш-моб триватиме у бібліотеках Івано-Франківської міської територіальної громади до кінця лютого. Тому, хто має бажання долучитись до нього, ще має таку можливість.

Поділіться цим дописом на: