ЛЕСИНІ ЧИТАННЯ У БУДИНКУ КУЛЬТУРИ С. ПІДЛУЖЖЯ

ЛЕСИНІ ЧИТАННЯ У БУДИНКУ КУЛЬТУРИ С. ПІДЛУЖЖЯ

Ні долі, ні волі у мене нема,

Зосталася тільки надія одна:

Надія вернутись ще раз на Вкраїну,

Поглянути ще раз на рідну країну.

Леся Українка

25 лютого до 150-річчя від дня народження Лесі Українки в Будинку культури с. Підлужжя відбулися літературні читання «Довго щирими словами до людей промовляю я!».

Сильна і надзвичайно обдарована постать української літератури, Леся Українка відкриває для нас чарівність і милозвучність рідної мови у своїх поетичних та прозових рядках. Тож творчі працівники Будинку культури с. Підлужжя вирішили також не оминути своєю увагою ювілейну дату, організувавши літературні читання. З огляду на карантинні обмеження, читання відбулися у відеоформаті.

До створення відеочитань долучилися творчі мешканці села Підлужжя. Так, уривок з твору «Надія», який є першим віршем Лариси Петрівни Косач,  декламувала Новіцька Світлана. «Хто вам сказав, що я слабка» – поезія з такою назвою зазвучала чарівним голосом юної Діани Новіцької. Федів Марія зачитала уривок з ніжного й романтичного вірша «Коли дивлюсь глибоко в любі очі…»,  а завершила відео Федів Оксана літературним уривком з твору «Вечірня година».

Поетичні читання на пошану талановитої, твердої у своїх переконаннях і водночас тендітної натури – Лесі Українки, організовано стараннями творчих працівників Будинку культури села Підлужжя та його директорки – Ольги Долішньої.

 

 

Поділіться цим дописом на: