ЛЕВ БАЧИНСЬКИЙ - НАШ ЗЕМЛЯК

ЛЕВ БАЧИНСЬКИЙ - НАШ ЗЕМЛЯК

Івано-Франківськ… Вулиці, провулки названі іменами героїв. Дуже часто ми не задумуємося хто вони? Яким було їх життя? Чим послужили народу? Одним з таких героїв є Лев Бачинський, іменем якого названо одну із вулиць міста.

Цього року ми відзначаємо 150 років від дня народження Лева Бачинського– українського політичного діяча та адвоката.

Народився в селі Серафинцях Городенківського району. У 1907 – 1918 роках як член Державної ради у Відні послідовно відстоював інтереси українського населення Галичини. У жовтні 1918 року його обрали заступником президента Української Національної Ради Євгена Петрушевича. Автор конституційного закону від 3 січня 1919 «Про об’єднання ЗУНР і УНР» і закону «Про земельну реформу». В січні 1919року очолював делегацію з представників Галичини, Буковини і Закарпаття, яка 22 січня 1919 року взяла участь в урочистій церемонії проголошення Злуки двох Українських держав у Києві.

Ми знаємо багато цікавих фактів про відомих людей світу, але, на жаль, не завжди цікавимось історією життя наших відомих земляків. Тому, 20 липня о 18.00 год в Будинку культури села Вовчинець відбулась історична година «Лев Бачинський – наш земляк» до 150-річчя від дня народження у рамках клубу зустрічей із цікавими людьми «Рандеву».

Історична година пройшла цікаво і змістовно. Учасники клубу із великою увагою слухали розповідь про видатного земляка.

Усі присутні погодились з тим, що чим більше ми будемо знати і цікавитись історією краю, держави, тим менше шансів у ворога поневолити нас. Адже знання історії, любов до Вітчизни є міцною зброєю у боротьбі з окупантом.

Поділіться цим дописом на: