ЛІТНЯ АЛЬТАНКА З КНИГАМИ ФРАНКА

ЛІТНЯ АЛЬТАНКА З КНИГАМИ ФРАНКА

27 серпня 1856 року у селі Нагуєвичі на Львівщині народився видатний український письменник, прозаїк, публіцист, філософ, економіст, політик, громадський діяч, поліглот, перекладач – Іван Франко.Працівники бібліотеки-філії №3 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради спробували хоча б трохи підібратися до розгадки генія Івана Франка, торкнутися цікавих і важливих моментів його життя, пуститися у мандри шляхами, якими він колись ходив.

Для цього запросили на захід українського письменника, історика, педагога, лауреата літературної премії імені Івана Франка Василя Бабія, адже він, хоч і з обережністю, впродовж всього творчого шляху звертався до творчості Каменяра, намагався осмислити його талант та титанічну працю.

Говорили про неймовірну актуальність Франкових творів, значення його творчого та наукового доробку для покоління, яке відстоює соборність України в умовах тяжкої кровопролитної війни, торкнулися його насиченого і надзвичайно цікавого особистого життя. Його почуття палкого, але нещасливого кохання, оспівані в неймовірній збірці “Зів’яле листя”, стали взірцем справжньої інтимної лірики.

Особливу увагу звернули на популяризацію творчості та й самого образу Івана Франка серед дітей. Зійшлися на тому, що потрібні цікаві фільми про Франка, вистави, спеціальні туристичні маршрути стежками Каменяра, бо лише в нашому чудовому місті є близько двох десятків місць, пов’язаних з його життям та творчістю.

Але найдоступніше, що ми можемо зробити в день народження патрона нашого міста - прийти до бібліотеки, відкрити томик Франкових творів і впустити в свої душі його вічно живий голос.

Відповідальні за проведення працівники бібліотеки-філії №3.

Поділіться цим дописом на: