«ЛІТОГРАФІЧНУ» ВИСТАВКУ ВІДКРИЛИ В ЦЕНТРІ СУЧАСНОГО МИСТЕЦТВА

«ЛІТОГРАФІЧНУ» ВИСТАВКУ ВІДКРИЛИ В ЦЕНТРІ СУЧАСНОГО МИСТЕЦТВА

22 березня в Івано-Франківському Центрі сучасного мистецтва відбулось відкриття виставки графіки «Lithography 30». Автори виставки - Аліса Гоц, Ніна Савенко і Тарас Коблюка - художники-графіки з м. Києва, які разом утворюють «Літографську майстерню 30».

Літографія - одних з давніх, практично забутих в Україні, методів ручного друку, винайдений у 1796-98рр. У ньому для друку відтисків використовується, здебільшого, вапняк. Малюнок створюється жирним літографським олівцем або тушшю та друкується на спеціальному верстаті. Техніка доволі складна, потребує значної затрати часу тож дедалі рідше використовується у сучасному швидкому темпі життя.

Представлені роботи наповнені особистісними переживаннями авторів, їх рефлексіями на тему сучасної дійсності: воєн, тиранії, голоду й катаклізмів. Це, також, авторські експерименти зі складною технікою літографії, фарбами, фактурами. Це все - про філософське переосмислення простору життя: його зміну і внутрішніх змін простору власного «я».

Запрошуємо відвідати виставку у Центрі сучасного мистецтва по вул.Марійки Підгірянки, 23, з понеділка по п‘ятницю 09:00-18:00год до 11 квітня включно.

Поділіться цим дописом на: