МАЙДАН - ФОРТЕЦЯ ДУХУ

МАЙДАН - ФОРТЕЦЯ ДУХУ

21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи. Цього дня, з інтервалом у дев’ять років, розпочалися дві доленосні для сучасної України події: Помаранчева революція 2004-го та революція Гідності 2013-го. 

З нагоди відзначння Дня Гідності та Свободи працівники бібліотеки-філії №2 (Карпатська,14) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради підготували виставку-реквієм: «Майдан – фортеця духу» (до Дня Гідності та Свободи).

Україна – це територія гідності й свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш майдан 2004 року, яким був святом Свободи, і Революція 2013 року – Революція гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували європейськість, гідність, своє прагнення до свободи. Яскравим виявом національно-патріотичних почуттів українців став національний гімн України.

Бережімо пам’ять про подвиги наших Героїв, шануймо їх незламну силу волі, мужність та відвагу. Сьогодні ми вшановуємо Героїв Небесної Сотні та всіх українських воїнів, які беруть участь у війні на сході держави, усіх тих, хто власним життям, своєю жертовністю демонструють щире прагнення українців жити у вільній, демократичній і суверенній державі. Усі вони залишаються в пам’яті народу назавжди, стають гордістю й прикладом для майбутніх поколінь.

Нехай буде мирне небо над українською землею, добробут й родинна злагода у домівках краян, не згасає віра в щасливе майбутнє Української держави.

Відповідальна за захід: Бігун Х.Р

 

Поділіться цим дописом на: