МАНДРІВКА ДО ДАВНЬОГО ГАЛИЧА

МАНДРІВКА ДО ДАВНЬОГО ГАЛИЧА

Наша земля славиться своїми просторами, пам'ятками історії, архітектури і мальовничими краєвидами. Вагоме місце серед прикарпатських пам’яток посідає Національний заповідник "Давній Галич".

Колектив Департаменту культури ще раз в цьому переконався, відвідавши цю перлину Галицького князівства " напередодні Всеукраїнського Дня працівників культури та майстрів народного мистецтва.

Працівники культури мали можливість пройтися історичними місцями, відчути атмосферу древнього міста, якому виповнилося в цьому році 1125 років, відчути неймовірну енергетику, яка переповнює старовинні локації Заповідника.

Особливий трепет викликав Храм Святого Пантелеймона – неймовірної монументальної церкви білокам’яної різьби, яка є свідком славних і трагічних сторінок 800-літньої історії нашого краю.

В тиші, що аж дзвеніла від молитов всі просили в Господа про Перемогу, повернення неушкодженими Героїв - Захисників та мир в нашій багатостраждальній Україні.

Хочемо висловити щирі слова вдячності за сприяння в організації та проведенні цієї поїздки Генеральному директору Заповідника Володимиру Олійнику Володимир Олійник - заповідник «Давній Галич», Павлу Андрусяку, голові Дубовецької громади, чудовим екскурсоводам Андрію Гусаку і Ганні Жолоб та всім працівникам "Давнього Галича", які зробили цей день змістовним та сповненим незабутніх вражень.

Поділіться цим дописом на: