МЕДІАГОДИНА "ВОНИ ТРИМАЛИ ЗА НАС НЕБО"

МЕДІАГОДИНА "ВОНИ ТРИМАЛИ ЗА НАС НЕБО"

18 лютого  2022 року о 12.00 год  у Будинку культури с.Вовчинець, що знаходиться за адресою вул.Вовчинецька, 35, відбулася  медіагодина "Вони тримали за нас небо" до Дня Героїв Небесної Сотні.

День пам’яті Героїв Небесної Сотні відзначається щорічно 20 лютого згідно з Указом Президента України від 11 лютого 2015 року № 69/2015 "Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні". Саме в ці дні вісім років тому під час Революції Гідності протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого апогею. 20 лютого 2014 загинуло найбільше активістів Євромайдану. Загалом революційні події зими 2013-2014 років забрали життя понад ста активістів Майдану.

Зустріч розпочалася та завершилася українським народним реквіємом "Плине кача…", яка пробудила у серцях присутніх спогади про той нелегкий для кожного українця час. Перегляд фільму про ту "огненну" зиму, яка змінила кожного з нас, не залишила байдужими присутніх. Сльози котилися по щоках, коли згадували кожного Героя, що став Ангелом! Директор будинку культури Оксана Карпаш прочитала вірш-посвяту Героям, а учасники зустрічі - працівники та вихованці гуртка художнього читання "Скарбниця Слова" -  поділилися своїми спогадами та переживаннями того часу.

Пам'ять про наших Героїв житиме доти, доки ми та наші діти пам'ятатимуть про Них!

Слава Героям Небесної Сотні! Слава Україні!

Поділіться цим дописом на: